top of page

Regressie Healing

Inner Child-meditatie

Inner Child-werk is een heel eenvoudige en heel krachtige vorm van Regressie Healing. Al te vaak gaan we in de buitenwereld op zoek om onze onvervulde, vaak kinderlijke, verlangens alsnog in vervulling te laten gaan. Niemand die hier echt in kan slagen… buiten wijzelf!
Wij zijn degene die ons innerlijk kind kan geven wat het zolang gemist heeft. Op deze manier komen we terug in onze eigen kracht en nemen nu zelf de verantwoordelijkheid op voor ons eigen geluk, stap voor stap.
Regressie Healing omvat Inner Child-meditatie, maar kan ook over thema’s gaan van na je kindertijd of thema's die verbinding hebben met je familie-systeem
 

Hoe het verloopt

Brief van een cliënt

Praktisch

Hoe het verloopt


Een Regressie Healing start met een korte ademsessie waarbij je in een zachte trance-staat komt. Vervolgens maak je contact met je ingebrachte thema en reis je terug naar zijn oorsprong. Door je innerlijke kind tijd en aandacht te geven, kan je terug contact maken met een diep afgesloten deel en steun en warmte geven aan dat stuk in jou dat zo lang in de kou bleef staan. Deze manier van healing is, eenmaal ervaren, ook eenvoudig thuis te herhalen om de energie van 'geborgenheid' verder te laten inzakken en de zorg voor jezelf echt op te nemen.

Ook fysieke symptomen kan je als thema inbrengen

Brief van een cliënt die onder woorden brengt, wat met dit soort werk, moeilijk te verwoorden is:

Ik miste het al zolang, om spontaan vreugde te kunnen voelen in mezelf, gewoon vanuit mezelf, zonder toedoen van andere mensen. Ook miste ik de speelsheid, lichtheid, spontaniteit, het stromen van creativiteit: als ik dit bij anderen zag, voelde ik de pijn diep vanbinnen omdat ik niet meer bij dat deel van mezelf kon.
Ik ging in op de uitnodiging die ik voelde om mezelf een Inner Child Therapie sessie cadeau te doen. Dit was op zich niet helemaal nieuw voor mij, ik trachtte al regelmatig het contact met mijn innerlijk kindje te leggen, soms lukte dat ook in enige mate en soms helemaal niet. Nu begrijp ik dat ik toen nog veel meer het ouderschap weerspiegelde zoals ik het zelf heb gekend als kind. De sessie bij Manuel heeft me echter naar een veel diepere laag gebracht. De verdiepende ruimte die hij biedt, de veiligheid, zijn volle, zachte aanwezigheid voor zowel mijn innerlijk kindje als de volwassen mij bracht me in een diepere laag van kwetsbaarheid van zowel het kind in mij als de volwassen ik. Allebei werden we gezien in onze gevoelens en behoeften, werden we hierin erkend en omarmd wat cruciaal voelde in het waarlijk contact kunnen leggen tussen beiden in mezelf. Het opende mijn hart meer dan tevoren en liet me toe een meer liefdevolle en meer aanwezige ouderrol te kunnen opnemen tov mijn innerlijk kindje en om mijn innerlijk kindje een veilige, geborgen plekje in mezelf te geven waar ik als volwassene steeds naartoe kan om contact te maken en aanwezig te zijn, bij haar.
Een aantal weken later zie ik wat dit in mij heeft veranderd en voor mij heeft betekend. Ik heb delen van mijn innerlijk kindje terug leren toelaten en omarmen – emoties toelaten zoals boosheid en mezelf erin laten zien tov anderen, mezelf erin omarmen ook al wordt het niet altijd ontvangen en omarmd door anderen. Nu voel ik nog een stuk beter aan waar ik behoefte aan heb en luister ik beter naar mezelf hierin, ga ik beter zorgen voor mezelf ipv me weg te cijferen en eerst de behoeften van anderen in te vullen. En wat me nog het diepst ontroert, is dat ik nu terug die spontane vreugde begin te voelen, dat ik onlangs op een trouwfeest mijn speelsheid kon toelaten en met de kinderen mij oprecht amuseerde, mee op de springkastelen en andere speeltuigen, haha! Mijn eigen kinderen genoten daar ook zo van en voelden zich zo dankbaar hierom. En stilaan voel ik ook terug de creativiteit in mezelf stromen, is er iets sprankelends en bruisends dat wakker aan het worden is, en zich verheugt op wat er ook komen zal. Ik voel me werkelijk een stuk meer bevrijd, een stuk meer echt mezelf, met meer acceptatie en liefde voor mezelf, wat zich ook begint te weerspiegelen in de verbindingen met anderen. Echt een heeerlijke verandering!           Joke 

 

Praktisch

 

Voor mij is het belangrijk dat ik dit werk in alle rust met jou kan doen. Daarom voorzie ik genoeg ruimte en tijd om elkaar te ontmoeten zodat de healing kan gebeuren. Ook na de sessie kan je kort rusten en we sluiten af met een korte nabespreking. De sessie zelf duurt één tot twee uur, in het totaal voorzie je best 3 uur in je agenda. Het is ook raadzaam om de daaropvolgende uren en dagen het langzaam aan te doen, zodat de sessie dieper kan nawerken

 

De sessies kunnen doorgaan in Heusden-Destelbergen of Halen (bij Diest). Ik werk aan 60€/h excl. BTW. Voor mensen die een sessie moeilijk kunnen betalen, en toch het pad van healing en zelfontwikkeling opgaan, heb ik een reservepotje aangelegd. Hierover kunnen we telefonisch afstemmen.

Klik hier als je nog vragen hebt.

Anker 1
Anker 2
Anker 3
bottom of page